Ξεκινήστε την περιήγησή σας από τη Βουρβουρού. Aνεβαίνοντας το βουνό που απλώνεται αμέσως από τα PANORAMA DREAM STUDIOS με τα πόδια ή αυτοκίνητο φτάνοντας ψηλά μετά από 2 - 3χλμ.Με καθαρή ατμόσφαιρα μπορείτε να δείτε από κει μεγάλο μέρος της βόρειας και νότιας Ελλάδας. Επισκεφτείτε τον Αγ. Νικόλαο με την παραδοσιακή του πέτρινη πλατεία. Εκεί μπορείτε να γευματίσετε ή να περπατήσετε στα σοκάκια του. 

Στα 5’ επισκεφτείτε τον Όρμο Παναγιάς με το γραφικό του λιμανάκι και της υπέροχες παραλιακές του ταβέρνες. Το πρωί μόλις βγαίνουν οι τράτες αγοράστε τα καλύτερα φρέσκα ψάρια του κόλπου. Επίσης από τον όρμο μπορείτε να πάρετε το καραβάκι. 
Στις  9 το πρωί για μια μοναδική ξενάγηση στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ,ουρανουπολη και το νησί Αμμολιανη, οπως και τα πολλά νησιά ΚΑΙ ΚΟΛΠΙΣΚΟΥΣ της Βουρβουρους . 
Στα 10’  από την Βουρβουρού είναι η Νικήτη, ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός στη βορειοδυτική πλευρά της χερσονήσου, σας περιμένει για μια βόλτα στα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και   επίσκεψη στην  Παλαιοχριστιανική Βασιλική, την Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου και το νησάκι Καστρί. 
Στο παραθαλάσσιο θέρετρο του Νέου Μαρμαρά έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε τον οικισμό του Παρθενώνα ή να πάτε στο νησάκι Κέλυφος που βρίσκεται απέναντι από το χωριό. Από το Νέο Μαρμαρά μπορείτε να ξεκινήσετε για την πευκόφυτη περιοχή "Ψάρια" και το Λόφο Ιτάμου για έναν ευχάριστο περίπατο στη φύση. Σε κοντινή απόσταση από το Νέο Μαρμαρά βρίσκεται το συγκρότημα του Πόρτο Καρρά, όπου έχετε τη δυνατότητα να επισκεφθείτε το οινοποιείο, τους στάβλους την ιδιωτική μαρίνα και το καζίνο. 

Στο χωριό Τορώνη βρίσκονται δύο σπουδαία αξιοθέατα: τα ερείπια του Κάστρου της Τορώνης και η Παλαιοχριστιανική Βασιλική του Αγίου Αθανασίου. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μετόχι της Μονής Ξηροποτάμου στη Σάρτη, καθώς  τον Αρχαίο  Ναό  και τους ανεμόμυλους στη Συκιά. Από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα της περιοχής είναι ο Αρχαιολογικός Χώρος στην Όλυνθο, η Αρχαία Πόλη στην Αρναία, η φυσική Οχυρή Ακρόπολη της Αντιγονείας στη Νέα Καλλικράτεια, το Σπήλαιο στα Πετράλωνα, ο Βυζαντινός Πύργος στη Γαλάτιστα, το Λαογραφικό Μουσείο στην Άφυτο και το Αρχαιολογικό Μουσείο στον Πολύγυρο.   

  Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε ιδιαίτερα σημεία σε κοντινούς νομούς της Χαλκιδικής. Στην Βεργίνα τον τάφο του Φιλίππου, βασιλιά της Μακεδονίας (σε 2ωρες),  στη Θεσσαλονίκη τα κάστρα της και τους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της (ΣΕ 1 ΩΡΑ) , στην Καλαμπάκα τα ανεπανάληπτα Μετέωρα, στον νόμο Πέλλης τα μοναδικά λουτρά Πόζαρ και τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας, την Πέλλα με τους πολυάριθμους αρχαιολογικούς χώρους της (ΣΕ 2 ΩΡΕΣ)

Top